Вести

Највиши представници ЕNTSO-E у посети ЕМС АД

Висока делегација Европске асоцијације оператора преносних система ENTSO-E посетила је 11. јануара Електромрежу Србије. Делегацију су чинили Бен Ворхорст, председник ENTSO-E, Лоран Шмит, генерални секретар ENTSO-E и Луси Саркисијан из холандског оператора преносног система. Њих су дочекали представници пословодства ЕМС АД предвођени директорком Јеленом Матејић.
На дугачком и садржајном састанку, представници ЕМС-а и ENTSO-E имали су прилику да разговарају о бројним значајним темама. Гостима из иностранства представљени су подаци о електроенергетском сектору у Србији и специфичности односа и сарадње у региону југоисточне Европе. Одржана је свеобухватна презентација о активностима Електромреже Србије, са фокусом на улогу компаније када је реч о регионалним и пан-европским транзиционим процесима у области електроенергетике. Разговарало се и о координацији активности и начинима на који ENTSO-E може да пружи подршку ЕМС-у у свим изазовима који се у будућности могу јавити. Наглашен је значај добре и редовне комуникације и отвореног приступа свим питањима.
- Долазак делегације ENTSO-E на највишем нивоу свакако је показатељ значаја наше компаније и угледа који поседујемо у међународним оквирима. Јако сам задовољна састанком, као и начином на који се ЕМС перципира ван граница наше земље. ЕМС ће и будућности бити домаћин оваквих сусрета, који су од изузетног значаја - како због бољег међусобног упознавања, тако и због још ефикаснијег испуњавања свих међународних обавеза које имамо као српски оператор преносног система – истакла је директорка Јелена Матејић.