Вести

Донација Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој

Директорка Акционарског друштва Електромрежа Србије Јелена Матејић уручила је 14. децембра проф. др Зорану Радојичићу, директору Универзитетске дечје клинике у Тиршовој, донацију у износу од три милиона динара. Донација Електромреже Србије намењена је Одељењу неонатологије у тој клиници.
- Верујемо да ће наша донација помоћи побољшању услова у овој здравственој установи, посебно јер знамо да ће се од донираног новца купити инкубатор и три монитора за праћење виталних функција беба. ЕМС је компанија која добро послује, остварује приходе и срећни смо што смо у могућности да помогнемо. Желимо да мотивишемо и друге компаније да помогну и да пруже свој допринос како би деца која се овде лече имала још боље услове. Знамо да су сви здравствени радници ове установе веома мотивисани и посвећени, а ми смо срећни ако смо у могућности да им макар мало олакшамо посао – изјавила је том приликом Јелена Матејић.
Професор др Зоран Радојичић захвалио се Електромрежи Србије на донацији која је, како је нагласио, у кратком временском року реализована.
- Тендер је у току и ми се надамо да ћемо у врло кратком року успети да набавимо инкубатор и мониторе за које смо добили донацију. Нама je врста помоћи драгоцена и у великој мери ће допринети бољим условима лечења у нашој установи – рекао је Радојичић.
Електромрежа Србије је друштвено одговорно предузеће које се фокусира на помоћ деци, болеснима и социјално угроженима. ЕМС је и претходних година издвајао значајна средства за хуманитарне активности и излазио у сусрет онима којима је помоћ најпотребнија, и та пракса ће се свакако наставити у будућности.